8 juni 2024

Bisschop Bekkersschool heeft eerste lesdag aan de Bessemoerstraat

De Bisschop Bekkersschool is verhuisd naar hun tijdelijke schoolgebouw aan de Bessemoerstraat, dat ze delen met het Kamerlingh Onnes. Het gebouw aan de Bessemoerstraat is in de afgelopen maanden volledig gerenoveerd en kan nu worden gebruikt als tijdelijke leslocatie voor scholen die verbouwd worden. De Bisschop Bekkersschool is de eerste die van de opgeknapte locatie gebruik zal maken, terwijl er een paar honderd meter verderop wordt gebouw aan de nieuwe ‘Bekkersplek’.

Eerste lesdag

En vandaag was dan eindelijk de eerste lesdag aan de Bessemoerstraat. Voor de leerlingen én hun ouders natuurlijk hét moment om het gebouw te verkennen en alle nieuwe klaslokalen te bekijken. Ouders bleven plakken voor een kopje koffie en voor de leerlingen stond er een ontbijtje klaar. De lessen begonnen een kwartiertje later en het was reuze gezellig. Sommige ouders grapten zelfs dat ze zich niet konden voorstellen dat de nieuwbouw nog nodig was.

Leuk binnenkomen

Lars Liebe, die namens de Bisschop Bekkersschool de verhuizing coördineerde, vertelt: “Toen ik hier vanmorgen kwam was ik toch wel heel blij om te zien dat het helemaal netjes is! Ik ben hier twee weken aan het werk geweest in een puinhoop. Vol met dozen en bouwwerkzaamheden die nog bezig waren. En dat het er nu dan zo uit ziet… Dat is wel heel mooi.”

Leerlingen enthousiast

Robi uit groep 7 vertelt: “Twee weken geleden gingen we met een optocht door de buurt naar de nieuwe school. Toen gingen we kijken in het gebouw zonder tafels. En vandaag zijn we hier gaan rondkijken mét tafels en alle andere spullen.” Robi is blij met zijn nieuwe schoolgebouw, al heeft groep 7 wel het kleinste lokaal. Daar staat weer tegenover dat ze vanuit het lokaal gemakkelijk naar buiten kunnen.

Verhuizing

De afgelopen maanden is er druk verbouwd. En twee weken geleden is men begonnen met de verhuizing, terwijl ook de allerlaatste bouwwerkzaamheden werden afgerond. Het speeltoestel is van de oude schoollocatie vakkundig verplaatst naar het nieuwe schoolplein. En vorige week vrijdag is de hele school door het team van de Bisschop Bekkersschool netjes gemaakt. Dus deze week kon iedereen vers van start.

Voor de leerlingen is het nieuwe gebouw gelukkig al snel heel gewoon. Het speeltoestel hangt na 10 minuten rondkijken alweer vol leerlingen. Het kan nog net even voordat de les begint.


Bron: website Gro Up